Dag 1 in Sucre
02 feb. 2009
vanuit
Hallo lieve allemaal,
daar ben ik weer! Ten eerste bedankt voor alle lieve reacties..en zo te horen zijn jullie allemaal nieuwsgierig hoe het hier is, dus nog maar een berichtje vanuit het WARME Sucre!!
Maar eerst nog even dit: lieve mama, gefeliciteerd met je verjaardag!! Hoop dat je een leuke dag en avond hebt!! Dikke kus.
Ik zal beginnen bij de vlucht naar Sucre. Deze duurde maar even (45 min. ofzo) dus dat ging lekker snel en op het vliegveld had ik mijn eerste ervaring met Bolivianen met foute bedoelingen! Haha ik, vol vertrouwen in de medemens! Maar toen was ik dus bijna mijn backpack al kwijt! Hij was namelijk zo aardig om deze even te dragen maar voor ik het wist legde hij deze in de taxi!! Daar heb ik dus net op tijd een stokje voor kunnen steken en toen moest hij natuurlijk Bolivianos zien..maar op dat moment kwam mijn ´gastpapa´ aangelopen en die vroeg of ik Sanne Hamers was..JA dus en toen heeft hij me meteen van die enge man af geholpen..pff!
Maargoed..over op het leukere gedeelte..mijn ´vader´ bracht me naar zijn huis en hier heb ik de rest van de familie ontmoet...SUPERaardige en gastvrije mensen! Met 3 dochters en nog een huishoudster en haar zusje die ook in huis wonen..drukke bedoeling dus..maar wel gezellig!
Er werd gelijk gevraagd of ik honger had en toen kreeg ik zowat de hele inhoud van de koelkast voorgeschoteld..het Boliviaanse eten valt me trouwens 100% mee! Haha, had erger verwacht, maar is goed te eten!
Nou en vanmorgen dus de eerste schooldag..ik kreeg meteen een examen wat ik moest afleggen om te kijken wat mijn Spaansniveau was..nou dit was dus niet bijster hoog! Pittige test was het..en toen werd ik dus alleen in een klasje gezet met een heel aardige leraar.
Later hoorde ik van medestudenten dat die ook allemaal alleen zitten..beetje vreemd maar blijkbaar zijn de niveauverschillen nogal groot.
Later even wat gaan eten met een medestudent uit Denemarken..en toen..de weg terug vinden!! Dat ging dus niet helemaal soepel en ik wist dus écht niet meer waar ik heen moest..toen maar een taxi gepakt en die heeft me naar huis gebracht. Voor maar 5 Bolivianos! Dat is iets van 50 cent ofzo. Echt ongelofelijk die prijzen hier!
Mijn huiswerk heb ik al af en dalijk een citytour door de stad, georganiseerd door de school.
Het heeft bij jullie gesneeuwd hoorde ik ??!
Heel veel liefs en dikke kus.
Ps. Foto´s volgen!
Het heeft bij jullie gesneeuwd hoorde ik ??!
Heel veel liefs en dikke kus.
Ps. Foto´s volgen!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}