Pre-carnavalera!
07 feb. 2009
vanuit
Hallo lieve allemaal,
mijn eerste week zit er alweer op hier..is echt snel gegaan! Heb ook echt al veel geleerd de eerste week, veel leuke dingen gedaan en mensen leren kennen..
Heb elke dag 4 uur les gehad en mijn spaans gaat nu al een stuk beter..maar wat wil je ook met priveles en een gastgezin waar alleen maar spaans wordt gesproken!! Het is wel nog af en toe stuntelen natuurlijk maar over het algemeen kom ik nu meer uit mijn woorden en versta ik anderen al beter! Gelukkig, want het was echt vermoeiend en irritant om niet uit je woorden te komen en heel hard te moeten nadenken over wat je zegt!!
Het is dan ook echt superfijn dat ik af en toe Nederlands kan praten met de Nederlanders hier..
Carnaval komt eraan en dat is te merken!! Dat vieren ze hier door met massa´s kinderen en jongeren (vooral jongens) de straat op te gaan en iedereen te bekogelen met waterbalonnen!! En meisjes/vrouwen zijn dan 9 van de 10 keer het slachtoffer..en toeristen bekogelen is natuurlijk nog veel leuker!! Ik zit hier dan ook drijfnat achter de computer haha. De straat waarin ik woon is ´the place to be´ wat deze activiteit betreft en het is nu zaterdagmiddag dus dan staat de straat echt helemaal vol jongens met ´globos con agua´. Het is wel grappig, maar dat zouden ze in Nederland echt niet moeten proberen, dan kregen ze waarschijnlijk zo een pak rammel..maar hier lijkt niemand het wat uit te maken..hier is het dan ook wel een stukje warmer, dat scheelt.
Deze week hadden we op school al een druk programma..we hebben salsales gehad, kookles en gister zijn we met de hele groep op stap geweest!! Was erg gezellig. Hier draaien ze natuurlijk veel salsa muziek en er wordt dan ook lekker veel gedanst..super!
Ik ben ook blij met het gastgezin waarin ik zit..de ouders zijn zo lief voor me! Heel zorgzaam..En de kleinste dochter is mijn grote kleine vriendin..haha dat is zo´n schatje! Als ik met haar aan het spelen ben ratelt ze aan een stuk door in het Spaans tegen me terwijl ik er geen zak van snap! Haha.
Ik ben wel blij met mijn eigen kamer en badkamer..zo heb je toch wat meer privacy!
Kortom, ik heb het hier na de eerste week al prima naar mijn zin!!
Foto´s staan in het foto-album!! Het duurde superlang om ze te uplaoden dus heb ik er maar een aantal in het album gezet. Ze zijn wat klein maar het lukt me niet om ze in orgineel formaat in het album te krijgen! Ik probeer het een andere keer nog eens, misschien dat ze dan alsnog in groter formaat te zien zijn.
Heel veel liefs van mij!!
Kortom, ik heb het hier na de eerste week al prima naar mijn zin!!
Heel veel liefs van mij!!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}